Els Gegants de La Llacuna fan un "Tour" per frança

LES ANGLES (FRANÇA). Trobada de Gegants i Cap-
Grossos.
VILLEFRANCHE DE CONFLENT. Actuació especial en
aquesta localitat francesa.
8-11 D’AGOST DE 2008
Del 8 al 11 d’agost varem fer actuacions per varies poblacions franceses (Vernet, Villefranche de Conflent i Les Angles). El 8 d’agost els nostres grallers van actuar pels carrers Villefranche de Conflent a on l’Ajuntament ens va rebre amb un aperitiu i varem ser invitats a sopar pel propietari del Bar Le Canigou (un bar dedicat als bombers) amb el qual tenim una excelent relació des de fa 10 anys. Van gaudir de la nostra actuacio multitud de gent vinguda d’altres països. Cal destacar que ens van fer entrega d’una bandera que simbolitzava l’agermanament entre la regió del Canigó i Catalunya.

El 9 d’agost, els geganters i grallers de La Llacuna, varem actuar a Vernet a on també varem ser rebuts per l’Alcaldessa. Es va fer una petita cercavila pels carrers i un ball de Gegants al mig de la Plaça de la República (una de les places principals). Cal mencionar que varem ser publicitats per tota la localitat.

Dissabte dia 9 d’agost per la tarda es varem dirigir a Villefranche de Conflent a on varem fer una mostra de la cultura catalana davant l’atenta mirada de turistes vinguts de varis països.

Per finalitzar els bombers de Vernet va tenir la gentilesa d’invitar-nos a sopar paella al Parc de Bombers d’aquesta localitat francesa alhora que se’ns va comunicar que sortiríem en el calendari que cada any publiquen per tota la regió.

S’ha de dir que tant a Villefranche de Conflent com a Vernet varem tenir una acollida immillorable tant per part del public assistent com per part de les autoritats que ens van rebre.

Diumenge 10 d’agost varem actuar en una Trobada de Gegants i Cap-grossos a Les Angles a on hi va assistir una gran quantitat de públic. Es va organitzar una cercavila pels carrers de la localitat fins a arribar a una de les places principals a on van tenir lloc els tradicionals balls de gegants.

La nostra entitat, cada vegada més intentem, a part de fer passejar els nostres gegants per tot Catalunya, fomentar la cultura catalana fora del nostre país. Aquesta és una bona oportunitat per acostar diferentes cultures i costums i agermanar-nos amb localitats d’altres països.